Friday, January 23, 2009

Muda Lagi Ok!

Kini aku di semester 4. wahh! dah jadi senior college dah! tapi yang pastinya tak mengaku diri tu dah 'tua'. Hehe! Kejadian semester lepas di Lab masih mengingatkan aku..

Pelajar : "Akak! banyak lagi ke nak print?"
Aku : huh? Akak?
"ermm.. tak la banyak. tinggal lagi beberape slide je ni."
Pelajar : "After Akak pakai panggil saya ye?"
Aku : "Haa ye la! insyaAllah."

Lalu student tu pun pergi duduk di PC berhampiran PC aku print. Akak dia panggil aku? Ermm. tak apa la. After aku habis print aku panggil la budak tu.

Aku : "Adik! akak dah siap dah guna PC ni. Adik kata tadi nak print kan?"
Pelajar : "ok! thanx ye!"

Terdetik pula aku nak bertanya umur dengan dia. Nak tanya or tak nak tanya or tak.. tanya je la.....

Aku : "Adik ni umur bape?"
Pelajar : "18 nak masuk 19."
Aku : "Eh Sebaya la! jgn la panggil akak! kita sebaya la. hehee!"
Pelajar : "Oh ye ke? Sorry2! tak tau nak panggil ape sebenarnya."
Aku : "It's okey.. panggil saya Aqila."
Pelajar : "oh, Saya qayyum." (aku tak sure tapi aku pasti nama tu yang dia sebut)

Pergh! boleh pulak berkenalan dekat situ! Itu kejadian semester lepas. Semester ni tak bertegur sapa dengan student baru dah. hehe!!

P/s : Itu okey lagi jangan sampai panggil makcik suda. adeh!


10 Comments? ♥ ;):

hawa Sykes said...

hahaha.gile doh ko ni.
eh tp dlu time ak keje waitress kt rest.,agak bengang gak ah ble customer pggl aku 'akak'.
padahal tgk dia lg tua kot.

Kyla said...

tak pasal2 panggil akak,
ahaha!

Monkey D Luffy said...

akak! akak! akak!

ShiLa said...

nasib kite same. ahahaha.

Kyla said...

Kapten : ade jgk kna bling kasut ni. hehe!

Shila : heee, tau ta pe =D

MiEy said...

Kakak Kila.. Ohh Kakak Kila..

Kyla said...

yee kak miey! adehh.

aH kYe yUm said...

nama student tu Qayyum? apakah student itu mungkin aku?? tidak..tidak.. tidaaaakk!! hehe..

pelanduk sama nama agak nya.. hehe..

Kyla said...

haha. mungkin =p

DrSam said...

akak...tanda hormat tu.