Tuesday, January 27, 2009

Pindah.


Whoooaa ! Kena pindah rumah sewa! pindah rumah ke? pindah blok je sebenarnya. hehe! New life begin in new rent house. Ngee! banyak barang kena punggah nih. Sapa nak tolong aku ni? Esok kena kosong kan rumah. Esok jugak kena pindah. Esok juga ada class. macam mana ni? buat banyak perkara dalam satu masa? letih woh!!

Sebenarnya aku tak nak pindah rumah baru tu. Payment dia mahal sey! 1 month RM150 (1 person) nak di bandingkan dengan yang lama RM125 (tak termasuk harga bil api air). Dorang kata standard harga kondo. furniture dia lengkap dengan perabot. Siap ada air-conditional lagi. Aku dah kata awal-awal dengan housemate lain yang air-conrned tu potong. Ye la, bil naik kot! lain lah dah bekerja. Kita just student menumpang je.

Aku pun bukan nak sangat duk rumah sewa ni. Banyak sangat kena guna duit. Loan Papa Mama aku bagi bukannya cukup. kalau nak diikutkan kalau tak duduk rumah sewa tu jauh pulak nak ke kolej. Shah Alam - KL? jauh kan? kalau class start 8.30 pagi. takut tak sempat pulak. Jalan Jem awal pagi tu. Naik public transport macam train boleh je cuma satu je la. lambat! haih!! banyak karenah si gadis bernama kyla ni sebenarnya. Selamat tak ada boyfriend lagi. Jenuh la dia melayan karenah aku.

Tapi aku kira bersyukurlah dapat housemate 7 orang yang sporting dan dengar cakap. Tak pening kepala. study pun ok. At least, korang tak banyak karenah layan aku dan aku tahu tanpa aku rumah tu tak meriah. betol tak Kaksal, Wani mika, Faz, Ain, Alwani, Aween dan Teakah? hehe !!

Okey la, Aku nak siap-siap berkemas ni. New posting on weekend. Salam!!


13 Comments? ♥ ;):

Zahari Ismail said...

best duduk ramai2kan..kita leh belajar nak paham orang lain.halo karipap disini...

aLia~c0m0t said...

angkut la sendiri. ade tangan guna.
hahahah!

KhairiL's said...

apa pon slamat yaa

Che'ah said...

meh2 cheah tulun tgk!hahah

Erieq said...

pindah rumah.,nak saya tolong tak huhuhu.,gurau jek.,mahal nyer 150 sebulan.,tu rumah jer tak termasok bende laen lagi

Monkey D Luffy said...

kalau ko nak bayar leh gak... tp senyuman pun cukup... ahaks

DrSam said...

pindah mana pun tak kisah sebenarnya. yang penting dapat rakan serumah yang boleh bertolak ansur dan saling membantu.

Fadil Wimala said...

wew, pindah rumah
selamat :)

syakey said...

pindah randah leceh tp syok
huhu

Kyla said...

yang penting kerjasama.
thnx to member yang membantu mengangkut barang2.
untung la korang dpt makan free =)
hehe !

Muhammad Azli Shukri said...

jgn lupa buat bacaan tahlil ye naik rumah baru..

Erieq said...

Sila ambil Award dari saya :P

atok said...

na atok tlg angkatkan brg?
eheh ;DD