Friday, January 16, 2009

Registration Day

“ Whoii, Mak aii! Ramai gila orang!” biar kasar asalkan mesej sampai.
“Babe! What’s time now?” Aku bertanya kepada mereka yang memakai jam.
Masing2 melihat jam masing2. lalu Kaksal pun bersuara
“Sekarang 9.15”
“Register kul 9 kan? lambat 15 minit pun ramai macam ni. Weh jom r gerak! Korang borak ape lagi nih?” Tanya aku pada dorang. Biasa la. Dah lame tak jumpa. Macam ni la jadinya. Borak tak ingat tempat. Nampak member seberang jalan nak aja jerit satu dunia dengar. Haihh! ini la tabiat orang kita.

Lalu kami tinggalkan tempat tu terus ke bahagian mengambil nombor giliran.

“weh babe! Aku dapat nombor 91 la. Cantik tul nombor ni.” Kata aku pada Kaksal dan wani.
“Tau tak pe Babe! Aku atas mu je. 92. Kaksal 90. ok la tu. Tak la jauh mane nombor kita.” Wani bersuara. Lalu kami mencari tempat untuk mengisi form2 yang ada.

Perhatian kepada semua pelajar pastikan anda membayar 20% dari wang pengajian anda. -Announcement dari staff-

“Babe! 20%?? Macam mana tu? Aku pemahaman kurang la! He he!!” Tanya aku pada Wani.
“Ahh mu mek! Aku bab2 nih tak berapa pasti la. Nanti kita tanya orang kewangan tu.”
“Mu ade bau something tak?” Spoil tul la wani nih. Leh pulak tanya soalan tu.
“Ade2!!” Kaksal dan aku serentak bersuara. Kaksal nikah dulu eh! Hehe!
“Wehh aku dari tadi kot bau something. Something like ‘bangkai’ la.” Aku bersuara.
“Yewww! Busuk! Wehh. Jom blah dari tempat nih.” Wani pun bangun dari situ dituruti KakSal dan Aku.
“A’ahh la. Jom la. Kaksal dah tak tahan bau nih.”

Dalam satu jam menunggu kedengaran announcement dari staff mengatakan kepada kami nombor seterusnya untuk masuk.

“Number 90 to 100”

Kami pergi la ke bahagian check kompaun dan denda. 1st counter dah jumpa 'Cik Sanggul.' Selamat tak ada sebarang kompun yang dikenakan. Aku kan student baik kolej. Mane la rajin langgar peraturan kolej.

Haha! Settle semua pendaftaran aku pun keluar dari situ jumpa dengan kaksal. Dia depan aku awal2 lagi dah setel. Ada aje tak puas hati pasal management kewangan. Budak2 pinjaman MARA semua kena berjumpa orang bahagian Kewangan untuk urusan pembayaran yang sepatutnya mereka kenakan. Alhamdulilah semuanya settle.

After register planning nak hangout dengan member2 lain. Dato’ TL(bkn nama sebenar) ajak kami iaitu Aku, Aween, Alwani, Faz, Ain dan Apiz ke Times Square. Then kami berkumpul depan Kolej. Then gerak dari sana sama2 naik Train.

Sesampainya Times Square. Mereka merancang nak tengok cerita ‘MAUT’ then terus ke GSC untuk survey tiket. Dah settle bab beli tiket. Hala tuju kami seterusnya seperti biasa semester lepas. Ampang Superbowl. Member2 lain tak nak join. Just Aku dan Dato’ TL je join. So Dato’ TL vs Kyla xy. 1st game aku menang. Dapat 123 (kira nasib la tu)

Penamat untuk game tu ade orang nak join pulak! Dalam ati aku kata ‘habis la kalah la aku kali ni. Mr Hafiz nak join.’ Tak apa. Semangat aku tetap diteruskan. 2nd game main betul2. “Kyla kau nak tengok strike tak? Kau tengok ni!” ujar Dato’ TL kepada ku. Pergh!! Patah semangat aku tengok cara dia main untuk 2nd game kali ni. Its okey, kira nak balas dendam untuk 2nd game la nih? Mr Hafiz dengan kekalahan dia. Pesanan penaja untuk kau Apiz. weh Apiz awat mu? Mane semangat lepas2? Aku dulu asyik kalah dengan kau je. Ahaha! Kali ni chance aku la ye? Alhamdulilah. Habis game Dato’ TL mengungkit kekalahan aku di game kedua tu. Tak ape la wahai Dato. 1st game ada juga aku kalah kan kau. Hehe!

Selesai bertarung Bowling dengan mereka. Kami terus ke panggung. Tengok triller macam seram. Tapi aku nak comment disini mengenai cerita ‘MAUT’ message itu ada cuma cara penceritaan dia agak kurang memuaskan. sebabnya? Lu pikir la sendiri. Tengok la cerita tu di pawagam baru boleh korang comment. =)

P/s : Nantikan Kisah aku time family day.


6 Comments? ♥ ;):

Monkey D Luffy said...

baru mula sem ek... kita enjoy dulu! hehehe

*~miss lisa~* said...

kte dtg kali ni lmbt..
kul 9lbey..
no kte 206.. =p

RySha sHaiRy said...

dh tgk cerita maut..memg sedikit megecewakan..tp keinsafan tetap ada..bak kata member cu, citer x cukup budgjet

Kyla said...

Kapten : yeh! enjoy2 jugak. hehe!

Lisa : ha tau tak pe. cepat je no naik hehe.

Chesu : ye la. byk sgt cut!

syakey said...

ouhh maut..


kena g tgk nehh
XD

Kyla said...

tgk jgn ta tgk ^^