Sunday, March 1, 2009

Indah's Secret Recipe.

Pada 26hb Feb baru2 ni Aku, Wani dan Kaksal join ceramah pihak kaunseling anjurkan. Tajuk ceramah tu mengenai Indah's Secret Recipe. First expression aku ingat mengenai Secret Recipe. Bagaimana 'indahnya' secret recipe tu dibuat. haha! Tapi aku dapat tahu bahawa ceramah ini berilmiah. rugi pula tak datang. Setiap Khamis Kolej selalu anjurkan ceramah. So masa ni la ambil kesempatan pergi ke ceramah tu. Kelas aku setiap khamis habis kul 11.30 then lepas tu tak ada kelas da. Tunggu until kul 1 untuk ke ceramah tu.

Ceramah tu just ambil masa satu jam je. Penceramah mereka jemput adalah Ex-Student Kolej kami. Iaitu Kak Indah Nadialenny. Dia baru habis Master di Coventry Universiti di UK (if im not mistaken) semua perbelanjaan dia di sana pihak MARA tanggung. Tu yang best!. Banyak juga la dia bercerita mengenai macam mana dia study dulu sampai la dia ke UK. Rupanya masa Diploma dulu dia ambil kos sama dengan aku. Then continue ambil degree dekat kolej kami tu until la dia further study ke oversea. Tapi apa yang mengecewakan kami dan pihak yang anjurkan ceramah tersebut hanya beberapa kerat je yang hadir. Boleh dibilang dengan jari. Pendapat aku mungkin mereka ada kelas waktu itu. Tak dapat dielakkan la...

Masa habis slide yang di bentangkan dia buka satu clip video time dia konvo. So kitaorang kena teka la apa akan berlaku after clip video tu habis.. terkejut jugak la. hehehe!

After ceramah kami bergambar dengan Kak Indah. Sporting habis! Tak rugi la sape yang datang coz dapat Souvenir dari UK... =)

Sesi Soal Jawab besama Kak Indah

Bape kerat je datang dan yang sedihnya tak ade sorang lelaki pun nak join.

say chesse!!

So turn kami bertiga ambil gambar dengan Kak Indah. =)


13 Comments? ♥ ;):

Monkey D Luffy said...

kapten secret recipe best gak ni

*~miss lisa~* said...

ape yg jd...cter la?ish..nyesal lak rsnye x g... T_T

shila said...

ape jd? =?

Kyla said...

hehehe!
ade something belaku time dia turun pentas tu.
agak2 korang ape yg t'jd??

Erieq said...

lepas tengok video tu???? huhuhu tak penah gi join ceramah2 macam nie

RySha sHaiRy said...

cantik ek nama dia..memang indah

Anonymous said...

yang baik dijadikan teladan....
kalau nak seribu daya kan?

DrSam said...

memang banyak faedah menghadiri ceramah-ceramah motivasi sebegini.

Far-East reVoluTioN 69 said...

weii...

pehal aku xtau pun...

mu xgtau kat aku pun..

sampai hati mu neh....

huh......

bg aku buah tgn yg mu dpt 2...

hahaaa...

dr uk la katakan....

Kyla said...

cehh. byk la mu Eju!
aku ajak mu pun bkn mu nk join.

buah tangan?? dh tak de =D
hehe!!

khairul akmal bin azman said...

kptm


besh3..

huhu..

kim calamkat mmber2

Kyla said...

kptm mmg best ^^
hehe,
insya Allah...

Anonymous said...

Happy Birthday to u..hope all ur dreams will come true.., be a good person...nice to everybody...