Wednesday, May 20, 2009

Jgn ketawa !

Hari tu aku dapat satu pamplet Avon. Kakakku la beria2 suruh aku tengok barang terbaru Avon. Banyak juga barang2 terbaru Avon ni. Dulu beraya sakan la beli barang2 dia. Sekarang jarang sekali. Sambil duduk membelek pemplet Avon... Aku terlihat minyak wangi keluaran terbaru Avon. Aku Tak sure jenama apa tapi yang pasti cara aku membuatkan Kakaku ku turut berminat untuk melakukannya..

Aku : "Wanginya minyak wangi ni" Kataku lalu aku menghidu bau minyak wangi itu pada pemplet Avon tu.

Kakak : "Eh, boleh bau ke minyak wangi tu?" Pelik melihat kelakuanku

Aku : "Betul wangi... tak percaya try bau" Lalu aku menghulurkan pamplet Avon tu ke arah Kakakku.

Kakak : "Mane ade... tak bau ape pun" Muka berkerut kepelikan

Aku : "Try bau betul2.. Try selak muka surat sebelah.. bau die lainkan?"

Kakak : "A'ahh la.. Memang ada bau la.." Katanya 'jakun'

Aku : "Laaa... memang tak tahu ke? Pamplet Avon memang mcm ni.. kalu ada minyak wangi terbaru je mesti ada bau punya"

Kakak : "Tak tau la pulak.. sebelum ni memang ada la?"

Aku : "Ye la... jap kyla try gosok kat tangan... haa! wanginyee ! Ehh, macam penah bau jer minyak wangi ni.. serious! try bau tangan kyla" Muka aku masa tu serious beb

Kakak : "Bau apa?? tak de bau pun" dia membau tapak tanganku

Aku : "Macamm bau.... Sabun la!"

Kakak : "huh sabun!? Kureng asam!!!!!! bukan tadi baru lepas keluar toilet ke?? kureng!!! dah la tadi pegi buang air besar! tak nak ngaku!"

Aku : "Eh!! hahahahahaa!! ye tak ye! patut la ade bau sabun detol! sorry2!!"

Kakak : "Tak boleh blah! buat muka tak bersalah pulak tu! kureng kyla! hahahah!"

Kami gelak macam tak ingat orang sekeliling, sampaikan Mama datang ke arah kami. Perghh! aku memang tak bersalah dalam hal ni. Serious aku tak ingat yg aku baru lepas kuar dari toilet. Aduh!! terkantoi pulak!

P/s : Bagi aku Jakun tu macam tak pernah lihat sesuatu benda.


8 Comments? ♥ ;):

atok said...

haha pandainye knekan org.
ngaha

Kechik said...

hahahahaha nak ketawa gak..

MiEy said...

cheh!...
dia story gak dlm ni..
huhu..

Cik Wanie said...

hahaa
like always la
ko berak je tawu!

muahaha

Kyla said...

Atok :

mane ade kenakan org. hehe!

Kyla said...

Kechik :

uitt.. die ketawa. huhu!

Kyla said...

Miey :

Hahaha mesti!!

Kyla said...

Wanie :

byk la mu!! =p