Monday, June 1, 2009

Lame tak update.

22 - 24hb Mei > Teluk Nipah, Pulau Pangkor (Kem Fesilitator)


Combination dengan all KPTM seluruh Malaysia. Seramai 300 orang fesilitator yang pergi. Perjalanan ke Jeti Lumut selama 4 jam. Kami dijemput oleh MPP KPTM Batu Pahat. Thanx kepada beliau kerana menjemput kami di Jeti. Kami tiba di Kem Raudhah pada jam 2 ptg. KPTM KL dan Ipoh lambat tiba dari yang dijangka. Salah time la. Bas lambat sampai pagi tu. Ape pun camp kali ni memang Best !! =)

27 - 30hb Mei > Orientasi Homegrown (DCS, DBIT, ICSA)



Intake student baru untuk kali ni dijangka 300 orang juga la. Modul tetap kena study beb! 1st time aku handle Orientasi nih. Belajar pun dari fesi lama. Thanx coz beri tunjuk ajar. Seramai 20 kumpulan. Aku handle group 13. u all mesti tak cayakan aku handle student baru?
Terdidik dorang selama 4 hari tu! haha!
Well seperti biasa terpaksa la dorang panggil aku 'kakak.' walaupun diriku masih muda. Banyak modul dah dijalankan dengan filler2 yang menarik. Tarian poco2 yang dah lame aku tak buat. tapi seronok pula bila dapat lakukannya semula.
Pagi2 asyik bising coz student 'lemau' bila nyanyikan lagu Negaraku dan lagu Kolej
Modul penting untuk hari terakhir pada petang tu iaitu 'Kerana Dirimu begitu berharga' Bab muka serious ni la aku tak berape nak reti. coz aku ni suke gelak! tapi untuk kali ni meleleh jugak la bila Abg Shah hentam budak2 tu semua. Mane taknya. Diorang tak pikir secara rasional untuk buang ahli keluarga mereka.
Ingat modul ni main2 ke ape!!?
Bila emosi menguasai diri. pintu2 kelas pecah then cermin toilet pecah ini kerja gila juga la. Tapi dapat dikawal oleh fesi2. Kesian Abg Lopin coz kena tendang dengan student. Thanx to all fesi yang menjayakan hari orientasi tu.

Kepada Mun, Paan dan Teakah Kami Happy birthday!! Kesian Mun dan Paan kena tepung + telur lagi. haa, Teakah kami ko terselamat! =p



10 Comments? ♥ ;):

ayong said...

aha, my lil sis supposely msuk KPTM bangi last week, tp due some of probs..msk lmbt sket..


haaaa..
bestnye jd fesi!
:D

Kyla said...

ohh ic. die dpt kos ape kat sane??

neem said...

beshnye...beshnyeee..!!!

x pernah g pangkorrr

Kyla said...

hehe ! mmg best =D

ayong said...

busness managment tak slap..
:)

Kyla said...

so die still nk msuk study sne ke? ^^

ShiLa said...

syok yer ko main jln2 smbil jd facy! hoho..

Kyla said...

well benda dh di sponsor =p

perutkubulat said...

ayat kejam tu,

baik ko cakap,
"tolong habiskan duit atap"
haha
sopan sket kot??

Kyla said...

lg kejam. haha!

duit atap yee....