Sunday, July 19, 2009

New Posting..

Assalamualaikum wbth semua!

sudah Lame tak mengupdatekan blog. Minggu lalu busy dengan Orientation Day untuk Student UITM and Homegrown. Semua berjalan dengan lancar sekali. Walaupun melayan banyak karenah Ibu Bapa dan pelajar2 baru.. mereka bidas dengan macam2 soalan. Tapi Alhamdulilah dapat diatasi. huhu!

Orientation UITM Student.


Overall mereka dengar kata. cuma ada segelintir student lari dari orientasi.. Nama pun sudah dikenal pasti. so Nama group yang aku handle kali ni 'Papa Chill Mama Grill' Terliur Fesi2 bila mendengar nama group kami.. yang penting aku kena hafal lagu UITM. Trainner kami yang suruh. Akhirnya hafal jugak! lepas ni kalau ada intake UITM tak payah lagi tengok lirik. yezaa!

Orientation Homegrown Student.

Ada kelainan sedikit group yang pernah aku handle sebelum ini. Untuk kali ni kena handle student batch Degree and Diploma. For sure la havoc pula lepas ni. Mentaliti student Degree up sikit nak di bandingkan student Diploma. Dalam group yang aku handle hanya 4 orang je student degree other are diploma. and the group they call 'Espirit de Corp'. Hahaha! 1st day orientation they call me 'kakak'. Tak apa la kalau yang under my age. but yang over from my age pun call me 'akak'. and Last Day orientation mereka nak juga tahu umur aku because sebelum ni ada yang pernah jadi Fesi and also come from other KPTM student dah tahu tektik kami. okey fine! then I bagi tahu la I only the student Dip. yang jadi Fesi. my age? just kira sendiri la I dah Final Year. muahaha! Untuk last orientation yang aku handle kali ni paling best coz sepanjang aku handle tak pernah menang sebarang anugerah pun. So kali ni mereka menang untuk group paling 'Bonding' tak tau la kat mana Fesi and Trainner menilai mereka dari sudut 'Bonding' tu. =)

Hangout With Fesilitator.

After tamatnya orientation day. Kami semua pakat hangout ke Times Square.. watching the movie. then play some game there. Rombongan Cik Bibi dari LRT Pandan Jaya to Hang Tuah. All facys jumpa di KFC at 11 tapi kami datang over 11. Hahaha! Akhirnya decide makan di KFC kerana rata2 suggest makan kat tempat mahal. haiyoo! pikir2 duit takde maa! After we eating.. eating.. pergi survey harga bowling utk 35 orang. Ukie (our trainner) provide Rm500 for all facys.. but dont have enough money for all so kena collect RM2 for each facys. kira okey la untuk 2 game.. hehe! Kami decide main bowling after we watching the Ice Age 3. Hohoh! we enjoy the movie. Game kali ni tak best because ada masalah teknikal. Prepaid habis? ape tu? kat bowling pun ade main topup2 ke? erkk! dengan masalah tu la ramai facy cabut balik.. Tak best woh! game sekerat jalan je.

Start New Semester.

Yehh! now I'm in Final Year. Banyak cabaran ingin di tempuh selepas ini. Busy tahap gaban wey. Kalau nak diikutkan boleh di bilang dengan jari aku mengonlinekan diri. haha! Berjangkit pula wabak selseme kat rumah sewa ku. tapi yang pasti bukan H1N1. Itu harus dielakkan.. Doakan aku sejahtera untuk hari mendatang... Amin..

P/s : Photo tak berapa nak ada. Sorry. Haha!



3 Comments? ♥ ;):