Tuesday, August 11, 2009

Belajar Tutorial punya pasal..

Hari ni lewat 5 minit masuk kelas Multimedia. Nak kata bangun lewat itu bukan la penyebabnya. Sebab kelas aku pada hari ni kul 1 - 2 ptg jer. Kisahnya begini.. pagi tadi aku ingat saja la nak belajar buat animation dalam Flash.. akhirnya hasilkan 1 animation iaitu diberi nama Butterfly.

Aku : Hooreyy!! berjaya jugak! lukis rama2! Kaksal tengok la rama2 kyla.. lawa tak??
Kak Sal : Lawa je kyla.. tapi nape mcm cacat je kepak rama2 tu..
Aku : Haaah!? cacat ke? adoii! tak menjadi la ni?? uwaaa..

No wonder la ari ni lewat sikit masuk kelas. Kalau sorang lewat.. 2 lg akan lewat. wakakaa! kesian Kasal n Mika. Dah la.. hari ni aku lupa nak bawa ID ke Kolej. Memang pelajar cemerlang betul la! Kak Sal pula dengan pakai seluar Jeansnya ke kelas. Naik pelik bdk2 kelas tengok Kaksal hari ni.. hahaa! sorry Kaksal kisah anda termasuk dlm blog ini. =p

Berbalik pada kisah tutorial aku.. Actually.. hari ni dapat belajar dari my own teacher iaitu Mr. Youtube dot com. Balik jer dari kolej kul 2 tu.. selesai solat aku mintak Mika pinjamkan dia punya Broadband untuk aku refer tutorial tu dari internet. Btw, Thanx Mika..Market weh name mu! =p

Satu hari ngadap laptop ni wehh.. Aku terpikir gak mcm mana la Programmer leh survive diri dia.. yer laa.. wat coding.. pergh! maybe 24 hours ngadap laptop.. memang salute la kat Programmer2 sekalian. =)

Kalau Mama tahu ni memang dah kena marah dah. Makan minum tak jaga. hahaa,Tapi nak buat macam mana.. blajar punya pasal. Lagi satu blajar Flash ni pun sebab Assignment Multimedia. Kalau tak... memang tak dapat buat la. Tengah tension pun ada ni.. leh jadi gila weh... Ngee!

Ni la aku blajar dari tadi...




P/s : Weh Alwani! Aku tak kisah pun kalau mu baru nak blajar Photoshop.. Tapi mu pun tak de basic Flash mu jgn nak gelakkn aku pulak! Lalalaa~ I will survive! Hey! Heyy!! =p




0 Comments? ♥ ;):