Sunday, March 13, 2011

Nak tahu tak JANTINA laptop kita? :)



Assalamualaikum wbt,

Sekadar mahu share...

Jangan tak tahu ye laptop pun ada JANTINA so, nak tahu tak jantina laptop yang anda selalu mengadap tiap-tiap hari tu? jantan ke betina? [gelak]

buat je step di bawah ni...

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan anda save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as notepad sebagai --> love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara

"i love u."

Cuba dengar betul-betul suara "i love u" tu.... suara lelaki ke perempuan?

Kalau dengar lelaki maknanya laptop anda tu jantan dan begitu juga sebaliknya....

Enjoy! just untuk suka-suka.. hehe

P/s : Keluar suara JANTAN dekat laptop saya... :D



16 Comments? ♥ ;):

Miss Lina said...

xsangka rupa2nyer laptop pn ade jantina yer...hihi (^_^)

Cik Kyla said...

hehe. dah try ke kak? :D

Miss Lina said...

qila...confuse la suare llki or prmpuan...hehe...mcm llki pn ye...huhu

Miss Lina said...

bru jer try...hihi..thanks kongsi mklumat...hehe...klu x, mmg xthu pn..hihi...dr mne dpt idea ni??

Cik Kyla said...

haha. jantan la tu... :p
dah lama qila tahu..
tp tak post je :)

Miss Lina said...

oo...hehe...so,qila dh ade boyfriend la ni yer...hihi...slalu ucap 'i love u'...huhu..

Cik Kyla said...

amboi akak.......

haha.

Hanif said...

As salam.

sah laptop sy betina.

menarik.

Cik Kyla said...

waalaikumusalam...

hehe. saja suka-suka :)

Farah Alwani said...

weyy... laptop aku pempuan!
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Cik Kyla said...

la.. napa sedih? :p

tea-kah said...

laptop km lelaki..ahaha
suke2...
nasib baik name die dh sesuai for guy
ahaha

Cik Kyla said...

hehe. suke tkah..
mungkin alwani sedih sbb laptop dia tak keluar suara jantan :P ekeke.

bunga said...

hahaha..leh yek g2..haha..:0

sueRAFE said...

kompem2 jantan rupenya lappy aku nie. haha

Cik Kyla said...

bunga : hehe.. boleh :p

Suerafe : hehe. dh tau dh ye... ekeke. :p