Saturday, April 16, 2011

Awak, jangan buat saya jatuh hati pada awak.


Assalamualaikum wbt bloggers and readers,

Sudah lama tidak update entri baru. Baru-baru ini terjumpa blog Dr. Cinta dan beliau banyak berkongsi tentang Islam dan cinta. Alhamdulilah.. kali ini saya hanya mahu berkongsi dengan para pembaca mengenai Wanita dan Cinta kerana Allah.









Allah dah bagi peringatan supaya kita menjaga perhubungan sesama lawan jenis. Tapi susah kita nak faham (termasuklah orang yang menulis ni)

Bila mana kita tidak menjaga pandangan, kelakuan pun tidak akan berjaga. Yes, benda yang kita nampak remeh temeh je pon, but impact sangat besar. Mempengaruhi seluruh kehidupan. Penjagaan hati itu penting.

Bukannya apa, kadang-kadang orang tu layan kita sama je macam kawan dia yang lain. tapi disebabkan hati perempuan ni mudah tersentuh, kita pun dah start sayang and etc etc pada kawan tu. Tapi sebenarnya dia biasa-biasa je. So girls, beware. The heart is fragile, so handle with care.

Sekali lagi saya ingatkan, bukan niat saya untuk berat sebelah untuk memenangi kaum wanita, tapi saya cuma berkongsi cerita tentang kebenaran yang sering berlegar-legar di sekeliling saya. Sekadar peringatan bersama. Waallahu'alam~ =)

p/s: penjagaan bersama menyucikan hati


12 Comments? ♥ ;):

taqO said...

thx for da share.
mcm mane pule dengan hati
para lelaki? xnak share? :)

Cik Kyla said...

En Ewa la tlg share ok. huhu :p

taqO said...

sy kurang ilmu dalam bidang ni.
Jadi ingin menimba di sini. pengalaman xde. takut nk share. :)

Cik Kyla said...

sy pn tak de pengalaman..
tp ini soal hati..
tu yg nk share tu :p

.MEERA. said...

like ~
nice story ;)

s820 said...

Kyla, betul.. hati perempuan mudah tersentuh. Sebelum apa-apa kita nak kena pasang perisai kat hati. :)

.Cik Nana. said...

betul2..pmpuan hanya punya satu cinta~

:) hmm...

.Cik Nana. said...

kyla..intership kt mane haritu?nana xtahu lagi..tapi hajat di hati mahu buat kt audit firm..tapi tengok la camane..kalaw ade rezeki..sbb tak buat ape2 tindakan lg..intership bln 2 tahun depan..final year nnt..

.Cik Nana. said...

boleh juga kyla kalau nak bagi list tuk internship..send kt email nana ek..
husna_roxy@yahoo.com

huhu..pastu prosedur nak mintak senang x?

david santos said...

Really great posting! Congratulations!!!

Abdul Muiz said...

Saya selalu msg dan buat baik kpd sesetengah wanita tetapi mereka xde ape2 respon perasaan pun terhadap saya....mungkin saya plak yg bertepuk sebelah tangan...

jadi hujah2 di atas masih boleh dipertikaikan..hati pompuan xsemudah itu tersentuh...

alia kamal said...

i love this! :) hati sy mmg mudah tesentuh. haha..~pengsan