Monday, December 22, 2008

Ipmsg??


you all perasan tak icon ipmsg at my desktop? My elder sister (mira) yang bagi software tuh. Baru je download beberapa hari yang lalu. Kegunaan Ipmsg ni adalah untuk share file. Tak kisah lah file ape pun. Dia connect untuk 1 kawasan yang sama. Just dapatkan no IP address for the next user je la. Student UNITEN aka member dia yang buat software ni. Dia kata hanya terdapat di UNITEN je (wallahualam). Senang kalau guna Ipmsg ni, tak payah nak send use thumbdrive. Tapi yang penting member 1 kawasan tu kena ada Ipmsg ni la. haihh nak terangkan, tapi mcm berbelit2. hope u all faham k. =p

Situasi sekarang aku tengah antar file bebentuk .JPG kepada dia. then send je la. adoiyaii. =p

Dia pula menghantarku file .gif, ok nnti bila dah dapat file tu just click pd file tu then dia trus connect utk save as file tu. icon reply tu just nk reply text msg or nak send lg file.

nahh, so sekarang dh faham kan ape itu Ipmsg?

P/s : lupa pula, Kelebihan Ipmsg ialah tak payah connect dengan internet. Tu je la info dpt di kongsikan besama. ada siapa2 tahu pasal software nih? meh share.


2 Comments? ♥ ;):

eMiNz said...

erm..
kt ne leh dpt software tu..?
nk jgk..huhu

Kyla said...

haaa. tu sy tak sure. ni pn my sis downloadkn. =)