Friday, January 23, 2009

5 Tahun 5 Bulan

Weekend punya pasal aku melayan novel ni. Best sangat2!! Bahasanya agak sempoi. Tak berkias2. Kaksal lah ni memperkenalkan novel ni pada aku. Selamat dah habis bace. Nanti pelajaran tah kemana. Melayan Novel punya pasal. Tapi ?? Siapa Hlovate?? nak sangat berkenalan dengan dia. Misteri betul lah penulis ni.

Wani : "Mek penulis dia lelaki lah!"
Aku : " Sure ke?? Tak sangka penulis lelaki leh hasilkan novel macam ni. Agak2 dia dah kawin ke?"
Wani : "Weh dah kawin ke? alaa jangan la.."
Aku : "Pergh! Putus Fius! Kalau penulisnya perempuan mcm mana?"
Wani : "Betul la. Aku ade masuk web site dia"
Aku : "Ape2 je la!! yang penting novel dia best!"



Sinopsis 5 Tahun 5 Bulan:

Menjadi oang gaji di rumah Encik Latfy sebenarnya tidak sesusah mana kalau tidak kerana Along Serbia yang sarkastik tu.

Ini bukan asam pedas ni. Dah macam masam-kelat-pedas aje.
Masin sangat la ni. Lain kali nak letak garam banyak mana timbanglah dulu.
Nak bagi kita orang kena diabetes ke Cik Ana oi...?
Bancuh Along kopi. Kurang gula. Tapi campur sikit honey.

Namun inilah permulaannya dia belajar menjadi seorang Ana... dan dari sini jugalah Ana semakin dewasa dalam setiap episod kehidupannya....

Kata Ana: Saya bukan orang yang dicari, Along. Ana yang Along kenal bukan Jo yang sepatutnya Along kenal.

Kata hati Along: Tanpa diduga dia mengenali seorang Jo di dalam Ana.

Siapa Ana? Dan siapa pula Jo di dalam hidup Along?

Sepertimana dia cekap sebangai orang gaji begitulah dia 'cekap' mengendalikan dirinya sebagai pelajar di Universiti of Aberdeen. Namun apabila datang bab 'hati' ada yang tidak kena dengannya sejak mula. Hatinya pernah berperi: boys're stupid. Some men too.

9 Comments? ♥ ;):

shila said...

seyes ke best? sape penerbit nye?

Kyla said...

JS rasanya.
try cari.

Monkey D Luffy said...

wah nak carik ler...

p/s: lelaki pun ada jiwa2 apa... tgk tu yg tulis tu. hehehe

Kyla said...

hehe. sape sangka kan?
=D

MiEy said...

ini cilok sinompsis kat belakang novel ke apa?? wahahah sepesen jer gaya bahasanya..

una said...

una baru tgk semlm dkt mph
besh yeh??
bc sinopsis mcm mnarik
toink3x

Kyla said...

Kak Miey : Ye la. Kalau nak tau bace la novel tu =)

Una : Serious best! hehe!

Anonymous said...

semangat2 promot novel ni
memang best gila & blh dpt pengetahuan pasal macam2 perkara
baca2 jgn x baca
love.... this novel
>salfiya<

Kyla said...

btul tu kaksal! ^^