Monday, May 24, 2010

Ada masa saya kisah.

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulilah, sehari, dua hari ni saya lihat ramai blogger-blogger rajin berkunjung ke blog saya. Terima Kasih! Okey, dahulu saya kurang aktif untuk berblog kerana kesibukkan sebagai seorang pelajar dan kini ada kesempatan waktu saya akan mengupdatekan blog saya. Untuk berblog ini saya rasa perkataan 'malas' itu haruslah di buang. Kalau tidak mengapa kita buat blog? atau mungkin sesetengah orang hanya sekadar suka-suka? Mari la share pendapat anda mengenai berblog ni. Saya bukan orang baru dalam bidang ini..

Hari ini saya nak meluahkan sedikit perasaan mengenai berblog ini juga. Sebelum tu saya nak minta maaf jika ada yang terasa hati apa yang saya ingin sampaikan ni. Mungkin itu hak individu untuk memarahi saya atau pun tidak. Saya mulakan dengan bismillah...

1. Penggunaan bahasa saya kurang faham.

Maaf saya nak meluahkan perasaan saya, Hari ni saya cuba 'stalk' blog-blog orang. Maaf nak kata, awak kalau nak tulis blog cuba kurangkan penggunaan bahasa singkat. Saya seriously tak faham apa yang cuba awak sampaikan. Contoh seperti; 'ne dew' padahal dia nak sampaikan 'mana ada'. Aduh! masalah la. Maaf kepada siapa terasa. Awak punya blog orang ramai semua baca okey!

2. Warna tulisan & Font

Font tulisan tu jangan la terlalu kecik. Susah la orang nak baca dan warna juga memain peranan untuk menarik minat pembaca. Tak payah nak striking sangat.

3. Banyak gambar 'glitter'

Lip-lap, Lip-lap gitu.. Memang nampak cantik, tertarik dan menarik tapi bagi saya lagi berat hati saya nak masuk. Nak masuk blog awak punya la ambil masa lama nak loading. Adoyai, letak sikit sudah la.

4. Banyak Advertisement.

Banyak-banyak advertisement tu untuk apa? setakat 2,3 okey la... ini penuh satu blog. Kalau ada nak share sila la..

5. Music

Boleh tak kalu bagi lagu tu sedap didengari? Kadang-kadang saya nak cari button pause pun tak jumpa. Hilang konsentrasi masa membaca. Heee..

6. Follower

Actually, saya tak kisah pun kalau awak ingin menjadi follower saya. Setakat hanya memenuhkan 'kotak' follower tu pun tak sedap juga kalau tak follow blog orang tu betul tak? Saya lihat beratus-ratus orang jadi follower awak pun hanya setengah je sudi membaca entri awak. Ini tidak, bertandang blog orang then suruh orang tu jadi follower awak? kalau saya pun tak nak. Awak ada baca entri orang tu tak? Setakat nak follow-follow. Sorry la bukan nak marah tapi nak sedap kan hati 'sesetengah orang' kesian juga saya lihat. Heee.

Setakat itu saja kot apa yang saya nak luahkan.. Kalu anda juga ingin meluahkan apa tersirat sila la. Okey! yang ni saya tak kisah pun.. =)


32 Comments? ♥ ;):

Mira said...

Ayok... Cik kyla kita dah mara tu. hihihi. Betul apa yang diterangkan itu Cik Kyla, sesetengah yang follow tu bukannye rajin pun baca blog kita. Dia just nak penuhkan follower dia je. Bila kita dh follow dia dlm masa sama kita kena la follow dia kan? so kepada follower anda sila la jaga hati follower2 lain juga! TQ dengan entri ini. Dalam masa sama membuka mata org blogger..

Cik Kyla said...

Cik Mira : Huhu, sama2 dan terima kasih coz sudi masuk blog sy. Awk tak tinggalkan URL ke? =)

Mira said...

sy bkn blogger mcm Cik Kyla. sy just masuk blog2 org je. sy tak ade mse nk buat blog ni. klu ade pun tak tau sy nk tulis ape. sy suke tgk suasana blog cik kyla ni. ape pun kisah sungai dlm laut tu best!

Cik Kyla said...

Cik Mira : Okey Thanx for the compliment tu. =)

.Cik Nana. said...

mcm blog nana bnyk gambar2..
hehe..becoz a picture can talks a lot.. :P

Cik Kyla said...

ohh okey, just bcoz of picture? ermm.. ^^

.Cik Nana. said...

berat ke blog nana tu kyla?

Cik Kyla said...

Cik Nana : overall blog nana skg tak berat mcm pnah kyla msuk dlu ^^

chikako ai said...

ci kyla rse lgu dlm blog saye ok x?
huuhu..
jujur ye :))

Cik Kyla said...

Cik Hawa : memekak je hawe. ;p hahaha.

chikako ai said...

lgu 2 relax pe?!
nie msti sbb ko bkak sound kuat..
huhuhu..

Cik Kyla said...

Hawa : mcm tau2 je.. haha. sekurang2nye aku leh pause sound tu. tak de hallah :)

chybee said...

ahaha...terluah sikit isi hatiku :p

Cik Kyla said...

Chybee : yer dh terluah dh :D

taqO said...

salam.
eheh..sudah betukar mood nmpknye.
hijo2 gelap..santek. :)

betul tu.kadang2 cam xkene je.
sikit2 xpe kan? :)

Cik Kyla said...

En Ewa : wsalam

Hehehe :D

Roronoa Zoro said...

hik3.. sama mcm saya punya pandangan.. :D

Cik Kyla said...

En Zoro : oh ye ke? lbih kurg la tu nmpaknye ^^

ShiLa said...

cik kyla!!! betol!!! aigooo... ada plak blog aku masuk, huh! tak sempat baca terus aku out. bukan ape, penat nak dgr lagu y xtau mana butang pause pastu ngn tulisan y aku pon x sure die leh bc then y plg best BERAT sgt! penuh dgn adv. huhu. x sanggup aku tunggu. DC semua aku nye window. =D

Cik Kyla said...

Cik Shila : tu aku jd xde mood oh nk bace. ngeee. -.-"

El-Zaffril said...

Hari tu tengok youtube kucing kene potong kaki yang survive... ade orang kutip dia... and bela dia... sedih gile tengok dia hidup... abg tu buka blog khas utk kucing dia... tak sampai hati tengok blog dia...

P/s: Komen buat pop up windows la... senang sikit orang nak komen

Cik Kyla said...

Encik El-Zaffril : I tak leh tgk video2 mcm tu. lagi2 psal dok dera kucing ni. Kesian lah... -.-"

Okey! :)

El-Zaffril said...

Cik Kyla: Dia tak dera... cuma dia tunjuk gambar kucing tu hidup lepas kene potong kaki... baik betul hamba Allah tu...

Cik Kyla said...

Encik El-Zaffril : yep ok, I tak pernah lg tgk kucing tak ade kaki survive. selalunya tak lama la.. ^^

El-Zaffril said...

Hoho... tengok the blog kat sini http://kakimotong.blogspot.com/

Cik Kyla said...

Encik El-Zaffril : ya Allah.. sedihnye tgk.... uwaaa !!

El-Zaffril said...

Sedih memang sedih... but life have to goes on to hero... and good thing... keluarga yang jaga hero tu murah rezeki... dia suami isteri dikurniakan anak kembar... and I'm happy for that

Cik Kyla said...

Ada ye manusia yer tergamak melakukan kucing seperti itu? adeshh.. sebak la plk mlm ni..

El-Zaffril said...

U tengok video Namun Ku Punya hati tu... konpem u nangis and u akan tahu kisah sebenar hero

Cik Kyla said...

yep, I dah tgk dah.... =(

El-Zaffril said...

Yang buat tu kafir... ape dia kisah... padahal curi ikan je... geram betul

Cik Kyla said...

mmg tiada hati dan perasaan btul la! haihh.. nak marah pn wat ape. Hero pun sihat walafiat.. ^^ tu yang penting =)