Saturday, January 1, 2011

1.1.11 : Salam petang sabtu


Assalamualaikum wbt bloggers,

Saya baru balik dari kenduri cukur jambol anak buah cousin di bukit beruntung tadi, hari ini walaupun tak berapa sihat saya gagahkan diri juga untuk ke sana. Oleh kerana parents saya tak dapat hadirkan dirinya... anak-anak la tukang wakilkan diri. Semalam dah la tidur lambat.. hari ini dapat flu pula. =.="

Teringat kembali kata-kata seorang kawan saya dulu,

"Jika saya masuk hospital, apa akan awak bawa untuk saya?" Soalannya cukup menguji mental dan fizikal.

Then saya pun menjawab..

"InsyaAllah, saya akan bawa buah-buahan untuk awak."

Katanya lagi....

"kenapa masa saya sihat tidak ada langsung bagi buah-buahan? kenapa bila saya sakit baru nak bagi buah-buahan? mana larat nak makan masa sakit."

Eh betul jugak eh?

tambahnya lagi...

"buah-buahan itu akan saya beri pada orang lain untuk makan. apa kata makan buah-buahan itu makan sebelum sakit serupa juga macam makan ubat. Makan ubat sebelum sakit."

Saya rasa cadangan dia memang bernas. Tapi masih adakah orang buat macam tu?

Kalau orang itu memang tiada kencing manis, tak akan dia nak makan ubat kencing manis. Betul tak? Mungkin baginya untuk pencegahan awal mendapat penyakit tersebut. Bagi aku cadangan rakan aku tu ada benarnya. Aku terpikir juga, Kalau la dia masuk hospital aku akan membawanya bunga. Nanti lain pula dia jawab kenapa tidak memberinya bunga sebelum dia sakit.

Arghh! pening kepala dah... =.="

P/s : Penyakit tu kan penghapus dosa.

Al-fatihah buat Faizal Yusoff. Takziah buat keluarganya..


6 Comments? ♥ ;):

Aida Borhan said...

Yaaaaa~ saya setuju..

p/s : Time saye sakit,awak nak bg ape? KuanggKuangggKuanggg~

Cik Kyla said...

tak nak beli pape bole? :D

Aida Borhan said...

Kedekut bole tak ?
04/01/2011 .
compom saye sakit. awak nak beli ape kat saye ? huhuhu =0

Aida Borhan said...

Kedekut bole tak ?
04/01/2011 .
compom saye sakit. awak nak beli ape kat saye ? huhuhu =0

Cik Kyla said...

cakap dlu skit ape? hahaha~

Aida Borhan said...

sakit perut nak mkn + gatal tgn~ kahkahkahhh~