Thursday, February 3, 2011

Apa perasaan awak bila orang pakai baju sama dengan awak dan duduk sebelah awak?


Assalamualaikum wbt bloggers,

Hendak ketawa dulu. Ok dah!

Gambar sekadar hiasan

Kenapa? pernah terjadi dekat awak ke? Sebenarnya perkara ini tak expect pun berlaku. Tetapi perkara dah jadi terpaksa la tempuh. [menangis]

Malas la nak bercerita tapi nak share jugak pengalaman tu kan. Bangga apabila baju yang kita suka ada orang pakai. [pasrah] Okey la perkara ini pernah terjadi pada saya pada tahun lepas. Lokasi di dalam train. Pada waktu ini saya dalam perjalanan mahu pulang ke Shah Alam. Waktu itu train itu berhenti di Chan Sow Lin.

Saya tidak perasan langsung yang pada ketika itu seorang wanita bersama anaknya berada di sebelah saya. Okey pada waktu itu ada sedikit sesi berkenalan. Rasa nak lari. Tapi nak kemana? Apabila perbualan ini dimulakan dengan seorang wanita itu.

Kakak tu : Eh, baju kita sama la.
Saya : [Menangis dalam hati] oh ye la.. tapi lengan you pendek.
Kakak tu : ye la.. you beli dekat mana?
Saya : I beli dekat KB Mall, Kelantan. you?
Kakak tu : I beli dekat sogo ini je...
Saya : ohh... dekat sini je? Okey.... hehe. Comel anak you [senyum]

Waktu itu train ke masjid jamek. Kakak tu mahu turun ke stesen situ. Alhamdulilah...

So dapat bayangkan tak perasaan saya? bangga kan? awak ada pengalaman macam tu ke? Sebijik tau baju kami. Corak pun sama cuma yang membezakan baju kami adalah lengan sahaja. Dia pendek dan saya punya panjang.

Kalau dekat kolej, Lagi ramai student yang baju kurung sama macam saya. Tapi.... belum pernah lagi duduk sebelah-sebelah macam kes di train ni.

Ha Ha Ha Ha Ha! :p


12 Comments? ♥ ;):

Winnie Bunny said...

hehehhehe..tak tau lah kalau perkara macam ni jadi kat saya mcm mana..terus saya cabut lari rasanya..kekekke

Cik Kyla said...

Wanie : awk nak lari? ahaha. tapi situasi sy pula nk lari kemana? dlm train kot. :D heeee...

s820 said...

Cik Kyla, kalau saya kan... mesti rasa macam peristiwa yang tak mungkin dapat lupa. Hehe... Tapi tetap nak tergelak juga. Haha :D

Cik Kyla said...

s820: setiap kali sy pakai bj tu sy akan ingat. then gelak sorang2 :p

d_tieah said...

Aiyooo..
Wat malu jek..
Apelah kakak tu..
Dia bangga lah kot sbb pilihan baju dia rupa2 nya ade gak yang berkenan..


Latest entry : Istimewa di Hari Ulangtahun ke-23 Deen Hotfm

Cik Kyla said...

d_tieah : hahaa. entah la. x tau ape perasaan die :p

Gayahspears said...

hahaha... lawaklah akak ko tu...

Cik Kyla said...

gayah : bkn kakak aku ler... haha!

syakey said...

malu ahhh baju sama sama mcm ni.

:D

Cik Kyla said...

syakey : ayak! akak pun ade sedikit la malu tuh.. hehe tp nk wat cm mne.. =.="

nadhya ashee'kin said...

maluu saya . kenape tiru baju saya ! haha .

Cik Kyla said...

nadhya : haha.. nk wat cm mne dh sama :p