Thursday, February 3, 2011

Jangan malu untuk bertutur dalam bahasa Inggeris.

Assalamualaikum wbt bloggers,

In the name of ALLAH The Most Gracious, The Most Compassionate and Most Merciful. Alhamdulilah, all thanks and praise and due to Allah SWT for making things possible, who gives me strength, spiritual, physical and inspiration to complete all the things that I must done for this week. Hehe~

Lama tidak menulis dalam English, When I write report or do the assignment which is more in essay sungguh teruk bahasa English itu. Maka dengan ini saya akan memperbaharui penulisan saya dalam bahasa English. Bukan dalam penulisan sahaja, tetapi dalam percakapan juga! Hmm. Oh! Teacher Gigi Putih kan ada... Dia banyak membantu. :)

Apa yang awak belajar di kolej huh? In college I learn more in English. Maybe influence with friends who don't speak english language. Ini adalah salah satu sebab. Pernah satu ketika dahulu masa Diploma level. Saya dan housemate pernah bercakap dalam bahasa Inggeris. Pergi shopping cakap dalam bahasa Inggeris, naik bas kami bercakap dalam Inggeris.. Then, ada orang gelak. Ok.. ye la, teruk sangat kot bahasa kami ketika itu. Tapi apa salahnya kan kami belajar? Itulah mentality orang. Ada sahaja nak cari salah orang. Kalau salah betulkan lah! kan? Huhu...

-----------------------------------------------------

Hey bloggers, I have a good news.. I already received call from my Abang at Egypt and happy to hear that my Abang will arrive back to Malaysia for this week... InsyaAllah. Oh ya, Please take some time to make a prayer for all the Malaysian citizens in Egypt. May they get back to Malaysia safely and soundly. InsyaAllah..

P/s : Happy Chinese New Year for those who celebrated.


2 Comments? ♥ ;):

Winnie Bunny said...

thats true kita tak boleh malu untuk mencuba bercakap didalam bahasa inggeris...walaupun tunggang langgang sekali pun..

Cik Kyla said...

ye btul tu... hehe. :)