Sunday, June 26, 2011

Review : Running Man Korean Variety Show


Assalamualaikum wbt,


Kali ni entri mengenai Running Man... pada pendapat saya ini adalah the best korean game show. Sejak cuti ni layan betul saya dengan cerita ni. Okey ni ada sedikit review berkenaan variety show ni. This show is classified as an "urban action variety"; a never-before-seen new genre of variety shows. The MCs and guests play games and carry out missions in the landmark, and are required to win missions to earn Running Balls. The team with more Running Balls will win, and their supporters receive a special bonus from their boss. Ada 8 orang player yang saya kenal tak termasuk guest yang mereka jemput. Player tu terdiri daripada penyanyi, pelakon, dan pelawak zaman 70, 80 dan 90-an.

Sorang player tak de iaitu - Song Ji hyo

Guest yang mereka jemput pun bukan calang-calang orang. Contoh penyanyi K-pop terkini macam antara kumpulan 2PM, BigBang, MBLAQ, DBSK, FT Island, SS501, SNSD, Super Junior and etc..

Seriously game mereka ni saya pernah lalui. seperti macam explore race. Ingat tak entri ini? Game dalam cerita variety show ni ada lebih kurang sama dengan apa saya pernah lalui dalam entri tu.


Tapi tak ada la guest bagai dalam satu team tu. hehehe. :p Baru-baru ni running man dalam episode 46 dan 47 guest dia jemput Kim Hyun Joong dari kumpulan SS501. Episode 46 ni dia tak boleh bagitahu dekat player siapa guest tu then mission untuk episode kali ni dia akan lantik salah sorang player untuk jadi dia punya spy untuk terminate dari game tu... nampak menarik tapi susah.. sebab dorang percaya each other kot.. tapi misi kali ni salah sorang player kena jadi spy untuk guest pulak. Siapa yang minat cerita korea sila la layan. Tak rugi pun.. Lawak ni lagi lawak dari maharaja lawak tu. hihihi. ;)

Episode 46 - Part 1, Part 2, Part 3, Part 4, Part 5


Arahan :

Lepas klik link tunggu dalam 5 minit dan tekan "SKIP AD" dekat atas page belah kanan.

Siapa dah tengok? Apa pendapat anda tentang game ni?


6 Comments? ♥ ;):

intan said...

saya dah tengok!
hihihi.suma variety show yg ada suju sy dah hafal dah.u name it :p
citer ni lawak gila kot..
tp idol yg masuk tu kesian lah sebab game ni cam penat gila je..
hahaha

Cik Kyla said...

yep intan.. kite pun dh hbis tgk yg suju punya.. kelakar la variety show ni.. nampak penat tp best. :D pling takut klu dpt team kena kejar. hohoh

Nini Hartini said...

rumah xde astro..huhu..pernah tgk 1 game kt rumah mak tp x ingt tajuk dia.game ni yg kena gelongsor dari atas ke bawah guna pelampung nk capai target hadiah tu ke??? klu yg akk tgktu mcm tu.. tp mmg kelakar. kenapalah kt malysia x buat game2 yg mcm tu kan?...huhu..ni buat bolos (err x ingt tajuk game show zizan tu). tp yg artis perempuan pakai bikini. adoiii... carilah lelaki je. ni perempuan pun nk berbikini.

Cik Kyla said...

Tak pe kak tak de astro pun search dkt youtube je. hihih. klu kt malaysia buat confirm meriah kak.. sy sokong sgt klu malaysia buat game macam ni.. game bersaing secara sihat. :)

bunga said...

lum tengok g..best z..

Cik Kyla said...

best ;)