Wednesday, September 9, 2009

My Fairytale using Flash.


Salam, for now I have some problem with my 2nd assignment in multimedia subject. I'm as a Multimedia Designer telah menjalankan tugas sebaik2nya untuk assgnment kali ni. From now, our Audio Specialist and Project Manager tak dapat trace problem dalam meng'input'kan sound. Bila kami input sound dalam Scene 1 and Scene 2 then we all play the Movie ada sound bertindih bila kami try click button back and prvious. That is our problem. Dalam masa terdekat ni mesti jumpa Puan untuk terus terang apa masalah kami. Hope masalah ni dapat selesai dengan cepat. Actually kalau Puan pun tak dapat trace problem kami, siapa lagi nak tolong? ada siapa2 kat sini terer guna Flash? we all use macromedia flash.


5 Comments? ♥ ;):

ShiLa said...

nnt da complete tunjuk kat aku yer? =)

taqO said...

salam.
besenye kalu nk tlg benda2
camni. xle hanya diterangkan.
kene ade BENDA tu (keje anda)
di depan individu.

bagi sy la.
cz sy still amatur.. =)

Cik Kyla said...

Shila : insya Allah..

En Ewa : Ahaa.. yep btol. esk nk kena jmpe lecturer jgk. tak leh jd ni. hehe!

*~miss lisa~* said...

kte rs la..ni suggestion kte xtau jd ke x..misalnya kyla nk g dr scene 2, back to scene 1..mesti ada button yg kyla akan klik utk back to scene 1 kn?so..kt button yg akan bw kyla back to scene 1 tu, kyla kna assign action..kt global functions..plih movie clip control->on and lg 1, timeline control->stop all sounds..hoho..best nye ley tny lec...kte sume kna wat sndiri dlu.. :(

Cik Kyla said...

Lisa : ari tu syed ade gtau jgk.. kite x sure kat mne nk truk. try2 la truk coding stopAllSound tu tp x mnjd jgk. nnti sound utk next scene x function.