Thursday, October 22, 2009

Kisah dari toilet

"its.. borringg.... " Entah kenapa aku kerap sangat cakap ayat boring tu bila seseorang suka sangat kenakan aku.. kate je aku hilang modal nak bidas balik kata2 mereka. hahaa... Hari ni kisah aku dengan rakan sekelas pula. Kes hari ni.. aku dengan sekelompok rakan2 kelas lain baru je habis kuliah, kisahnya berlangsung apabila lalu depan toilet perempuan di tingkat 5 kolej. Mereka dengan kuatnye cakap "Eii busuknya..." aku time tu beralih la pandang toilet tu angin tingkap dari toilet time tu kuat.. so bau aroma pun menusuk la ke rongga hidung aku. Memang betul kate mereka.. Tapi cara aku membuatkan mereka semua ketawa. Wehh ! What so funny....?? sengal la korang.. Haa tak ape... hari ni hari korang...

Seterusnya.. hari ni kecoh kat gerai makan. kecoh sebab tak puas hati dengan seorang minah ni.. okey la.. Aku nak tanya dengan... you all mesti tak puas hati kan.. if kawan you all yang selalu lepak bersama tapi sekarang dia jarang2 lepak coz ada member lain yang lagi pandai dari you all? okey fine la nak kata we all ni tak pandai dalam certain subject.. tapi please la appreciate we all as a member. My friend yang dulu selalu keluar bersama 'dia' ni pun always kata yang 'dia' ni hanya pilih kawan yang pandai.. meaning that pandai dalam sesuatu subject la.. Aku pun agak angin jugak bila dengar cerita dari my friend ni.. ade ke patut 'dia' buat macam tu..

After gab utk makan... class akan bermula.. aku just 'ushar' minah ni... perghh! memang sahh! 'dia' pilih kawan.. duduk dengan budak tip top subject Finance [aku terus terang la] okey fine la... after this we all dapat paper quiz two and midterm.. tak de pula 'dia' dpt highest subject tu.. ahaha! jahat giler aku.. memang tak puas hati dengan 'dia' nih.. ye la aku nak pertahankan my friend yang teranaya ni.. so dengan bangganya aku la paling higest utk quiz tu.. so sah2 lepas ni.. minah ni cari aku.. ishhh... dah2 aku malas nak gaduh dengan orang. Tapi kan walaupun kita di pihak yang benar seharusnya pertahankanlah.. korang jangan la diamkan diri... terus terang je la apa yang tak puas hati pada seseorang tu.. for sure susahkan? lagi2 kawan yang dah lama kita kenal... fuhh ! Cobaan...

p/s , Dont judge a book by its cover..


5 Comments? ♥ ;):

Kechik said...

macam ku kenal je title "Kisah dari toilet" ni.. hmmmm

*~miss lisa~* said...

kyla,sbnrnye..bkn ktorg sebut busuk,baru kyla pndang toilet..tp lps kyla bau toilet tu br ktorg kata toilet busuk..hihihi =p

Cik Kyla said...

Kechik : cerita tu hangat kat Kolej.. hehehe...

Lisa : Yer laa Lisa.. u always right.. huuuu..

One-Nie said...

hahahaha... hari yg menggila untuk semua... =D

Cik Kyla said...

tak yah ckp mu mmg da mcm tu =p