Saturday, June 19, 2010

Lagenda Budak Setan.



Assalamualaikum wbt.

Ini adalah entri saya ke-200. Hoyeh! banyak dah saya post tapi entah apa laa yang saya 'repek'kan dari entri-entri sebelum ini. Huhu, Okey la baru-baru ni saya dan sepupu-sepupu(Seha, Aliya, Aisyah dan Yana) plan nak ke panggung wayang tengok cerita LBS (Lagenda Budak Setan). Sepupu saya Aliya sudah booking tiket awal lagi sebelum tu. Tq Aliya. Di sebabkan Aliya dah tengok cerita ni sebelum ni jadi kami pun dah tahu la cerita dia. Ahaks! Erm.. film LBS not bad la. Ok Fine! sedih ok! siapa yang hayati je tau! =.=

Cerita ni di adaptasikan dari Novel Lagenda Budak Setan - Ahadiat Akasyah. Seriously saya tak pernah baca novel tu. Siapa ada Novel tu nak borrow boleh? Huhu. :)

Nak tahu detail mengenai jalan cerita Film LBS ni Klik sini
Jom layan lagu ni,
Gio - Bila Cinta
Gio - Getar Hati

-----------------------------------------------

Suke la tu muka korang masuk blog. :p




8 Comments? ♥ ;):

tot tot kecik said...

salam..

best ke citer ni..?

ramai kata xbest..

Cik Kyla said...

Cik Tot : not bad la. :)

Miss Wanie said...

actually, the first novel is Budak Setan 1.. sangat berlainan dengan Lagenda Budak Setan. Ni my pendapat la, kalau diadaptasikan yang first skali pasal Budak Setan ni aku rasa lagi meletopz sebab takde la jiwang sangat macam ni. More to life kat campus, usik cikgu kaw2 punya, persahabatan n ada la konflik pasal Kasyah n Ayu.

First novel tu mmg dah lama gila, aku tak taw kat mana aku letak. Lagenda Budak Setan neh aku tak pnah baca lagi tapi jalan cita dia aku tgk mcm lebih kurang dengan yg first novel jz byk jiwang2 n sampai kawin2 cerai2 neh.

Ada sumber mengatakan dalam 2 3 minggu lagi novel Lagenda Budak Setan akan dicetak balik. So check MPH/Popular la slalu ye... :)

Cik Kyla said...

Alwani : nnti aku try survey novel tu. msti agak tebal en? ahaks!

mun said...

kecewa seyh tengok cerita ni! tak best tak best tak best!!!!

-stiff-

kaku


maklumat tak tersampai :(

but macam effect, latar belakang mmg cun

Roronoa Zoro said...

haha.. dengar kata ada 800 mukasurat kot dalam novel dia.. larat baca ker?? hehehe..

uit.. awek ramainya.. nak ngorat satu boleh? =P

Cik Kyla said...

En Zoro : Haha, larat kot! :D klu bku plajaran alamat x larat la (tahu lecturer ni abiss) :p

uikss! haha. nak ngorat mne?

Cik Kyla said...

Kak Mun : hahah. ok la, last ending die je sedih..