Saturday, December 25, 2010

Jangan terpedaya!


Assalamualaikum wbt bloggers,

Just nak share baru-baru ini saya menerima SMS dari seorang pakcik entah dari mana asalnya. Message dia seperti ini :

"Ni ayah guna kad orang, tolong isikan ayah top up RM30 di nombor baru ayah ni no dia 0178343217, ayah sekarang lagi ada kes di balai polis, Tolong cepat sikit isinya"

dia membahasakan dirinya 'ayah'. Bila baca balik message dia seperti orang indonesia.

Pernah dapat message seperti ni tak?




9 Comments? ♥ ;):

A£iA said...

dah prnah msuk paper psl ni

Firdaus Syah said...

haha mcm lon penah dpt..dr no nie +6285215950641
"Ini ayah Tolong bagi topped up 50RM ke nombor baru ayah 0128128046 Ayah lagi ada masalah kat balai Police.ta payah caal sekejap ayah call"..

----> punyelah tunggang terbalik ayat..haha

Cik Kyla said...

lon : ayah lon dr indonesia :P

taqO said...

hehehe.. abg sy pong dah terkena. pastu selang 1week. berita ni masuk paper. keh3.. ntah pape an? :)

Cik Kyla said...

En Ewa : mmg tah pape.. mmg susah la org nk pecaya kn. =p

taqO said...

reply la. kate kat dia.. KIM SALAM! :P

Cik Kyla said...

En Ewa : amboii.. xde mase nk reply. lg pon die pkai no dr indonesia. ishh. bhaya2 :p

mier_eirul said...

br jak aku kene bulan lpas...mcm gampang je ayat...kunun nk mintak tulun ngan anak tp buat2 silap anta msj..plz la salah urang klu nk tipu

Cik Kyla said...

@mier_eirul : jadi kita kena berjaga2. jgn terpedaya tau awk :)